HVORNÅR ER NATTEN GÅET?

Nu er der nat over jorden. Det føles, som om mørket trænger sig mere og mere på. Vi hører og ser grufulde nyheder i medierne: mennesker, der flygter fra deres hjemland, flygtninge i overfyldte både, hundredvis af mennesker til fods langs vejene, grusomhederne, som IS udfører, klimaforandringer med voldsomme orkaner og brodsø, og nu de senere år smittende sygdomme. Hvad bliver mon enden på det hele og hvornår?

 

Esaja profet siger følgende: ”»Vægter, hvornår er natten gået, vægter, hvornår er natten gået?« Vægteren svarer: »Der kommer en morgen, men også en nat.”
Es. 21,11-12
Dette er veerne, inden Jesus kommer igen. Veerne bliver hyppigere og voldsommere, inden barnet kommer til verden, og sådan er det også i endetiden. Så vi skal ikke forvente, at alt bliver som før.

MEN, lad os ikke glemme menten i livets regnestykke, JESUS. Han gør hele forskellen. Mørket har haft sin forhistorie i det Gamle Testamente, dengang Israels folk var slaver i Egypten. Herren sendte 10 plager mod egypterne, og én af disse plager var mørke:
”Herren sagde til Moses: »Ræk din hånd op mod himlen, så skal der komme mørke over Egypten, et mørke som er til at føle på.« Moses rakte sin hånd op mod himlen, og der blev et dybt mørke over hele Egypten i tre dage. I tre dage kunne man ikke se hinanden, og ingen kunne røre sig ud af stedet. Men overalt, hvor israelitterne boede, var der lyst. ”
2. Mos. 10,21-23

Jo, israelerne boede og arbejdede i skinnende sollys, og det samme lover Jesus sine. Han siger følgende:
”»Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørket, men have livets lys.« ”
Joh. 8,12

For se, mørket dækker jorden, mulmet dækker folkene; men over dig bryder Herren frem, hans herlighed viser sig over dig.” Es. 60,2
Ingen kortsynethed hjælper til livets udfordringer. Vi må mene det i alvor og invitere Jesus ind i vores hjerte. Der er vi helt trygge. Læs hele Salme 91, samtlige løfter er til dig.

Effie Campbell